LBRT-Congres

Body: 

Vrijdag 1 juni a.s. organiseert de LBRT een congres. Op dit moment wordt er hard gewerkt om het programma gereed te maken. In de agenda houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen. 
Inschrijven is nu mogelijk!

komt u ook?

Body: 

Meedenken èn meedoen: dat is het thema voor de Algemene Ledenvergadering van 24 maart a.s. U komt toch ook? 
Lees er hier meer over!

​Deze editie onder andere de volgende onderwerpen en artikelen:

​Uitgave 1 van 2018 staat vol met interessante onderwerpen. Zoals:

Jaargang 26 2018/ nr. 1

De eerste uitgave van 2018 is uit! Hierin onder andere de volgende onderwerpen:

Breng je knelpunten rond Dyslexie in!

Body: 

Laat je stem horen.

De beroepsverenigingen NIP, NVO en LBRT en het kwaliteitsinstituut NKD hebben gezamenlijk de voorbereiding van de ontwikkeling van een brede vakinhoudelijke richtlijn dyslexie opgepakt. Doel van deze richtlijn is een kwaliteitsimpuls te leveren aan de diagnostiek van en ondersteuning bij dyslexie. Inmiddels zijn we gestart met het in beeld brengen van de vragen en knelpunten waar de praktijk mee te maken heeft en het formuleren van de uitgangsvragen waarop de richtlijn Dyslexie antwoorden moet geven in de vorm van aanbevelingen. In dit kader vinden momenteel twee denksessies plaats met een groep van 20 onderwijs- en zorgprofessionals met ruime ervaring rond het thema. Om aanvullend zoveel mogelijk (ervarings)deskundigen te betrekken nodigen we je uit om via de link beknopt aan te geven welke knelpunten jij rondom de aanpak van dyslexie tegenkomt. Het invullen van de quickscan kan tot uiterlijk 15 februari en kost ongeveer 5-10 minuten.

De LBRT vraag - met name - de geregistreerde remedial teachers om medewerking te verlenen aan deze QuickScan DYSLEXIE!

ledenvoordeel

Afbeelding: 
Body: 

 De LBRT blijft op zoek naar voordeel voor haar leden.
 Bent u nieuwsgierig wat dat voordeel allemaal kan zijn? Lees er meer over.Was je altijd al van plan om een LBRT-lidmaatschap af te sluiten? Dan is dit het moment. Profiteer van onze nieuwjaarsaanbieding. Bij aanmelding tot 15 januari a.s. berekenen we geen inschrijfkosten. En dat betekent een korting van € 25,00


 

Deelnemers knelpuntenanalyse gezocht

De beroepsverenigingen NIP, NVO en LBRT hebben in samenwerking met het NKD de ontwikkeling van een brede vakinhoudelijke richtlijn dyslexie opgepakt. Doel van deze richtlijn is een kwaliteitsimpuls te leveren aan de diagnostiek van en ondersteuning bij dyslexie.
De coördinatie is in handen gegeven van het Nederlands Jeugdinstituut.