Herregistratie, accreditatie en passende bijscholing

Body: 

Als de LBRT-herregistratie in beeld komt, ligt ook de vraag voor: Welke passende bijscholing kan ik volgen? De LBRT accrediteert scholingsactiviteiten. Deze activiteiten staan opgenomen in de LBRT-agenda, met een link naar de aanbieder en de wijze van inschrijven. De LBRT vermeldt ook de toegekende accreditatiepunten.

Recentelijk zijn in de agenda opgenomen:

Een officiele reactie namens het bestuur van de LBRT op de problematiek in het SBO en SO. Zie hierbij de link.

De commissie Professionalisering zoekt een nieuwe voorzitter. Interesse? Stuur een mail naar: bureau@lbrt.nl

Profiel nieuwe voorzitter

 

 

 

Welkom regio-contactpersoon, 

Op dit moment staat de lijst met sprekers die de LBRT landelijk ingezet heeft op de website. Login voor de volledige lijst. 

Mocht je nog vragen hebben, mail naar het bureau. Bureau@lbrt.nl 

Dyslexietour van start

Op woensdagmiddag 25 september start in de Nieuwe Bibliotheek in Almere de Balans Dyslexietour. Deze extra feestelijke bijeenkomst vormt het startschot voor 24 inloopbijeenkomsten die Oudervereniging Balans de komende anderhalf jaar organiseert samen met bibliotheken in het hele land. De Dyslexietour is één van de activiteiten van het Stimuleringsprogramma Aanpak Dyslexie.

Klik hier voor meer informatie 

Jaargang 27/ 2019/ nr. 4

Deze editie in Tijdschrift voor Remedial Teaching 

Beste regio-contactpersonen, 

Zaterdag 9 november aanstaande vindt de regiodag plaats in Bunnik. Exacte tijden en de inhoudelijke invulling worden zo snel mogelijk bekend gemaakt. Wij hopen op een grote opkomst. 

Het bestuur

Hierbij een korte toelichting over de voortgang van de ontwikkelfase van de brede vakinhoudelijke richtlijn dyslexie, waaraan de LBRT haar aandeel levert. 

Jaargang 27/2019/nr.3

Deze keer in Tijdschrift voor Remedial Teaching:

Een intervisiegroep met leden uit Zuid-Oost Brabant heeft, door ziekte van één van de leden en het beëindigen van de praktijk van een andere rt'er, behoefte aan één tot twee nieuwe leden. Zij opereren nu in de regio Nuenen / Heeze.

Enthousiaste remedial teachers kunnen zich voor deelname melden bij Thea Mommersteeg, e-mailadres: theamommersteeg@gmail.com

Samenvoeging van twee intervisiegroepen bestaat natuurlijk ook tot de mogelijkheid.