Was je altijd al van plan om een LBRT-lidmaatschap af te sluiten? Dan is dit het moment. Profiteer van onze nieuwjaarsaanbieding. Bij aanmelding tot 15 januari a.s. berekenen we geen inschrijfkosten. En dat betekent een korting van € 25,00


 

Deelnemers knelpuntenanalyse gezocht

De beroepsverenigingen NIP, NVO en LBRT hebben in samenwerking met het NKD de ontwikkeling van een brede vakinhoudelijke richtlijn dyslexie opgepakt. Doel van deze richtlijn is een kwaliteitsimpuls te leveren aan de diagnostiek van en ondersteuning bij dyslexie.
De coördinatie is in handen gegeven van het Nederlands Jeugdinstituut.

Jaargang 25 2017/ nr. 5

Uitgave vijf van TIjdschrift voor Remedial Teaching is een uitgave boordevol interessante artikelen gericht op de doorstroom van het primair naar het secundair onderwijs. 

Hieronder enkele onderwerpen. Veel leesplezier!

 

'Omdat elk kind het verdient om een goede lezer te worden en de leeropbrengsten op de school van onderzoek onvoldoende bleken, gaf dit aanleiding tot onderzoek.'

In dit artikel leest u welke aspecten kunnen bijdragen aan effectief technisch leesonderwijs. We geven de link graag aan u door!

Regelmatig komen er interessante artikelen voorbij en we geven de link graag aan u door.

Dit keer een NRO-onderzoek van motiveren teksten en begrijpend leesinstructie op tekstbegrip in het vmbo. Uit het onderzoek blijkt o.a. dat Nieuwsbegrip niet meer dan een reguliere methode het begrijpend lezen bevordert. 

Social Media in de Eigen Praktijk

Body: 

Hoe doe je dat? Social Media effectief inzetten voor je eigen praktijk. Als u op deze vraag een antwoord wilt krijgen, dan bent u bij de LBRT-cursus over dit onderwerp aan het juiste adres. Zaterdag 4 november is de cursusdatum.

Lees hier meer over deze cursus en de wijze van aanmelding.

Passende bijscholing - Herregistratie

Afbeelding: 
Body: 

Op zoek naar passende bijscholing voor de LBRT-herregistatie?  

Als de LBRT-herregistratie in beeld komt, ligt ook de vraag voor: Welke passende bijscholing kan ik volgen? 
 

In 2017 is de LBRT gestart bij het accrediteren van scholingsactiviteiten; deze activiteiten worden vervolgens opgenomen in de LBRT-agenda, met een link naar de aanbieder en de wijze van inschrijven.
De LBRT vermeldt ook de toegekende accreditatiepunten.

Recentelijk zijn in de agenda opgenomen:

Het vierde tijdschrift is verschenen. Een mini-rekenspecial!

Bestellen? Klik dan op Tijdschrift en sluit een abonnement af. Veel leesplezier!