Tijdens de extra ALV, op het landelijk bureau in Bunnik op 29 juni jl., zijn er o.a. bestuursverkiezingen gehouden. Het nieuwe bestuur bestaat nu uit de volgende personen:

De LBRT organiseert vanaf 20 september de cursus 'Behandelaar ERWD / dyscalculie'. Deze cursus zal bestaan uit zes bijeenkomsten en o.a. de volgende docenten verlenen hieraan hun medewerking: Prof. Dr. Hans van Luit (RU), dhr. Gerjan van Dijken, de heer Henk Logtenberg (CPS), de heer Joep van Vugt (LBRT).

Deze keer in TvRT.

Het belang van genderneutraal lesgeven, een gastcolumn Aryan van der Leij: Kleuters preventief hulp bieden is pas

echt kindvriendelijk onderwijs! Een belangrijk dilemma: het schooladvies van je leerling valt tegen, wat nu? En nog veel meer. 

Een exemplaar los bestellen kan ook. 

 

 

Jaargang 26/ 2018 / nr. 3

Deze editie in Tijdschrift voor Remedial Teaching 

Zoals beschreven in het Tijdschrift voor Remedial Teaching heeft het ministerie van OCW recent een meerjarige subsidie verstrekt voor het Programma Preventieve en Integrale aanpak Dyslexie en Hulpmiddelen Onderwijs. Op dit moment is de website in de lucht. Deze dient als informatiepunt waarop de ontwikkelingen van het Stimuleringsprogramma Dyslexie te volgen zijn. Ook de website zelf zal verder ontwikkeld worden tot hét centrale platform waar ouders, professionals en beleidsmakers alle informatie kunnen vinden die zij nodig hebben. De ontwikkelingen op de voet volgen?

Aanmelden voor de extra ALV kan. U dient hiervoor in te loggen als lid. 

Het consumentenprogramma KASSA besteedde in de uitzending van 22 april jl. aandacht aan de gelijke kansen in het onderwijs, mede door de inzet van remedial teachers binnen de school. De LBRT heeft haar stem laten horen: de rt'er moet terug het onderwijs in. Uitzending gemist? Kijk terug op https://kassa.vara.nl/media/372407

 

Op 29 juni aanstaande is er een extra algemene ledenvergadering ingelast. Komt u ook? 

Locatie: LBRT Bunnik

Start: 20:00 uur

Inloop: 19:30 uur

 

 

EXTRA ALGEMENE LEDENVERGADERING 29 JUNI 2018

Body: 

KOMT U OOK?

Op vrijdag 29 juni zal er een extra ALV worden ingelast. Aanvang 20.00 uur (inloop 19.30 uur) op het kantoor in Bunnik. De agenda wordt uiterlijk 8 juni verstuurd naar de leden en wordt ook op de site geplaatst. Aanmelden via ledenadministratie@lbrt.nl

Bureau tijdens zomermaanden gesloten

Body: 

Het bureau van de LBRT is gedurende de zomervakantie – van maandag 23 juli t/m vrijdag 24 augustus -
beperkt bereikbaar. Wij verzoeken u uw vragen zoveel mogelijk via de mail aan ons te stellen via bureau@lbrt.nl. Vanaf maandag 27 augustus staan wij u graag weer persoonlijk te woord. Hele fijne zomer!