U bent hier:

Masterclass 'Rekencoach'

Rekeninstructie - rekenvragen - denkmodellen - rekenmaterialen

Tijdens deze inspirerende Masterclass leer je hoe je rekenzwakke leerling zo effectief mogelijk profiteert van jouw begeleiding waardoor hij/zij zelfstandig verder kan. Je krijgt inzichten ten aanzien van je rol als rekencoach. Je vergroot je deskundigheid door te oefenen met diagnostisch onderwijzen door middel van rekenvragen en het handelingsmodel. Je ontwikkelt vaardigheden rond het gebruik van denkmodellen en materialen. Je breidt gericht je vakkundigheid uit door je eigen vaardigheden te analyseren en zelf je oefenopdrachten te kiezen. Je ontvangt veilige en persoonlijke feedback tijdens de Masterclass en je krijgt een privé-consult met de trainer.

Door associatie-oefeningen, praktijkvoorbeelden, actieve werkvormen en filmpjes met succesvolle en falende rekeninstructie, word je je bewust van je eigen routines en houding en raak je gemotiveerd om te bepalen welke kwaliteiten jij zelf wil versterken. De speelse oefenopdrachten zorgen ervoor dat je het meteen toepast!

Doelgroep 
Deze masterclass is bedoeld voor remedial teachers, leerkrachten, pedagogen en IB-ers die in de schoolpraktijk werken met rekenzwakke leerlingen. Verwacht wordt dat de deelnemers enigszins bekend zijn met de didactiek en diagnostiek van rekenproblemen.

Cursusdata
Zaterdag 13 mei van 9:30 - 16:00 uur in Bunnik (incl. lunch met heerlijke broodjes).

Studiebelasting
De masterclass omvat 1 lesdag, een take-home-opdracht (3 uur inclusief voorbereiding, uitvoering, verslaglegging) en een persoonlijk online consult met de trainer (1 uur).
Totaal 10 uur.

Accreditatiepunten
Voor de masterclass, de opdracht en het online consult worden 10 accreditatiepunten toegekend.

Trainer: drs. Ingrid Wensveen MA
Ingrid Wensveen is pedagoog, Rekenspecialist (ERWD, Master SEN) en trainer. Dagelijks is zij bezig met het motiveren van leerlingen en collega's in de vorm van onderzoek, begeleiding, advies, nascholing, training, coaching, supervisie, online consult en gastcolleges. www.rekenpraktijk.nl 

Kosten:
Normale prijs € 395,- / LBRT leden ontvangen € 120,- korting

Voor eventuele vragen of opmerkingen, kun je een e-mailbericht sturen naar : bureau@lbrt.nl