U bent hier:

Masterclass 'Begrijpend Lezen in de RT'

In het webinar 'Goed (begrijpend) leesonderwijs - de basis' heb je geleerd over de nieuwste inzichten voor begrijpend lezen. Deze inzichten hebben echter ook gevolgen in hoe je in de omgaat met zwakke lezers.

Hoe je dat doet op school en in de RT leer je in deze masterclass.

We gaan dieper in op de belangrijke pijlers van begrijpend lezen, maar we maken ook de praktische vertaalslag voor jouw werkomgeving op school of in je praktijk. Je gaat zonder methode aan de slag met rijke teksten rondom een thema voor jouw leerlingen. Hierbij nemen we belangrijke aandachtspunten mee zoals: aandacht voor technisch lezen, achtergrondkennis en woordenschat en vooral hoe je tot diep lezen komt.  

Doelgroep
Deze masterclass is bedoeld voor remedial teachers, leerkrachten, taal-leesspecialisten, pedagogen, leerkrachtondersteuners en IB-ers die in de schoolpraktijk werken met leerlingen die moeite hebben met (begrijpend) lezen.

Docent: Annemarie Laseur
Annemarie is sinds 2012 werkzaam als remedial teacher. Op dit moment verzorgt ze arrangementen op verschillende basisscholen. Daarnaast traint ze schoolteams met het verbeteren en implementeren van het onderwijs in (begrijpend) lezen en is ze betrokken bij de ontwikkeling van Blink Lezen. 

Cursusdata
1e bijeenkomst 9 juni van 10.00 tot 13.00 uur.
2e bijeenkomst 7 juli van 10.00 - 13.00 uur. 
Na afloop wordt een lunch verzorgd.

Accreditatie
In het kader van de LBRT Herregistratie zijn 10 accreditatiepunten toegekend aan de masterclass.

Locatie
LBRT Bureau, Kosterijland 7, 3981 AJ Bunnik.

Studiebelasting
De masterclass omvat 2 dagdelen, het bestuderen van de literatuur en een huiswerkopdracht die gepresenteerd wordt. Er wordt verwacht dat je het webinar over ‘Goed (begrijpend) leesonderwijs – de basis' hebt gevolgd.

Kosten
€ 425,- | LBRT leden krijgen € 130,- korting en betalen €295,-