U bent hier:

Masterclass 'Zorg voor dyscalculie'

De kennis over dyscalculie in een stroomversnelling gekomen, In iedere praktijk en in elke groep op school heeft wel een kind waarvan vermoed wordt dat het dyscalculie heeft. Hoe zorg je ervoor dat een vermoeden van dyscalculie zo goed mogelijk wordt onderbouwd? Welke informatie gebruik je uit het leerlingvolgsysteem of intelligentieonderzoek en welke testen zet je in? Als het vermoeden van dyscalculie voldoende aangetoond is kan een psycholoog een diagnose stellen. Met het advies van de diagnosticus kan de remedial teacher vervolgens een goede rekenaanpak voor de leerling opstellen en begeleiden.

Inhoud Masterclasses op hoofdlijnen:
1e  bijeenkomst: het signaleren van mogelijke dyscalculie
2e  bijeenkomst: het onderbouwen van een vermoeden van dyscalculie
3e  bijeenkomst: Het diagnostische onderzoek en verder

Cursisten bereiden zich voor met behulp van literatuur. In je eigen werkomgeving ga je aan de slag met het onderzoeken van een leerling waarbij dyscalculie vermoed wordt. Je leert het vermoeden te onderbouwen met verschillende testen. De twee opdrachten worden digitaal ingeleverd en de eerstvolgende bijeenkomst besproken.

Docent 
dr. Marisca Milikowski, psycholoog gespecialiseerd in dyscalculie. Auteur en medeauteur van verscheidene tests, waaronder NDS en boeken, waaronder Zorgplan dyscalculie en Rekenproblemen. Eigenaar van Rekencentrale.

Doelgroep PO
Remedial teachers, rekenspecialisten of andere professionals die werken met leerlingen met rekenproblemen. Vanwege enig overlap iets minder geschikt voor remedial teachers die de cursus Specialist of behandelaar ERWD van de LBRT Academie al gevolgd hebben

Data

  • zaterdag 16 september
  • zaterdag 30 september
  • zaterdag 4 november

Tijd
Van 10:00 - 12:00 met lunch na afloop

Accreditatie
In het kader van de LBRT Herregistratie zijn 12 accreditatiepunten toegekend aan de masterclass.

Locatie
Bureau LBRT, Kosterijland 7 in Bunnik

Kosten 
€ 575,- | leden krijgen € 150,- korting