U bent hier:

Cursus 'Specialist Ernstige Rekenproblemen/ Wiskunde en Dyscalculie (ERWD)' - najaar 2023

Cursus 'Specialist Ernstige Rekenproblemen/ Wiskunde en Dyscalculie (ERWD)

De LBRT ACADEMIE verzorgt wederom de succesvolle en populaire cursus voor rekenproblemen: 'Specialist ERWD'. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten gegeven door o.a. Prof. Dr. Hans van Luit, dr. Jarise Kaskens en drs. Joep van Vugt.

Tijdens de cursus krijg je ruimschoots informatie over hoe je (ernstige) rekenproblemen effectief kunt behandelen en ga je aan de slag met eigen casuïstiek. In de bijeenkomsten wordt aandacht besteed aan de recente ontwikkelingen van dyscalculie en de wetenschappelijke achtergrond. Er is aandacht voor de opbouw van een onderzoek, het voeren van rekengesprekken, het uitvoeren van een rekenonderzoek en aanwijzingen voor het behandelen van rekenproblemen. Je leert over het opzetten van een handelingsplan, sessies en reken(onderzoek)materialen. De cursus biedt geen kant-en-klare behandelvoorstellen, maar voorziet je van informatie om de behandeling zelfstandig uit te voeren. Tijdens deze cursus worden supervisiegroepen samengesteld waarin je onder begeleiding van de docent in een kleine groep dieper ingaat op de eigen ervaring en de problematiek die je tegenkomt.

Bij succesvol afronden van de cursus kun je de titel “Specialist ERWD’ voeren in je professionele communicatie.

Cursusdata:
De cursus 'Specialist ERWD' bestaat uit zes bijeenkomsten en wordt gegeven van 17.00-20.30 uur in Bunnik op de volgende data:

  • 21 september
  • 5 oktober
  • 2 november
  • 16 november
  • 30 november
  • 14 december

Studiebelasting:
25 contacturen, 15 voorbereidingsuren en 30 uren voorbereiding en uitwerken van de casus. Een goedgekeurde casus kan gebruikt worden voor de LBRT Registratie, LBRT Generalist, LBRT Specialist of voor het behalen van accreditatiepunten in het kader van de herregistratie.

Accreditatiepunten LBRT:
Inclusief eindopdracht 70, excl. eindopdracht 40.

Kosten:  € 800,- / LBRT leden ontvangen € 150,- korting en betalen €650,-

Voor eventuele vragen of opmerkingen, kun je een e-mailbericht sturen naar:  bureau@lbrt.nl