U bent hier:

Masterclass 'Faalangst & Rekenen' (Rekenangst) - Najaar 2023

Rekenen en faalangst gaan vaak samen. In deze masterclass legt rekenpedagoog Drs. Ingrid Wensveen uit welke complexe hersenfuncties een rol spelen bij rekenangst. Bij rekenproblemen is het misschien wel de grootste uitdaging je leerling nieuwsgierig te krijgen zodat rekenen als een uitdagend puzzeltje wordt gezien in plaats van een confrontatie. Hoe creëer je perspectief zodat je leerling open en onbevangen aan een rekenopdracht begint en weer plezier ervaart?

Tijdens deze masterclass ontdek je welke specifieke begeleiders-technieken leiden tot autonomie en competentie bij de leerling in plaats van angst. Je kiest een persoonlijk leerdoel en oefent in de praktijk met je eigen leerling. Aan de hand van filmpjes, praktijkvoorbeelden, associatieoefeningen en door zelf technieken uit te proberen, leer je actief en gericht hoe je rekenangst kunt reduceren. Naast een stukje theorie dus ook veel praktisch aan de slag. Je kunt het de volgende dag gelijk inzetten!

Doelgroep 
Deze masterclass is bedoeld voor remedial teachers, leerkrachten, pedagogen en IB-ers die in de schoolpraktijk werken met rekenzwakke leerlingen met rekenangst. Verwacht wordt dat de deelnemers enigszins bekend zijn met didactische diagnostiek van rekenproblemen.

Trainer: drs. Ingrid Wensveen MA
Ingrid Wensveen is pedagoog, Rekenspecialist (ERWD, Master SEN) en trainer. Dagelijks is zij bezig met het motiveren van leerlingen en collega's in de vorm van onderzoek, begeleiding, advies, nascholing, training, coaching, supervisie, online consult en gastcolleges. www.rekenpraktijk.nl 

Cursusdata
vrijdag 6 oktober en vrijdag 13 oktober 10.00 - 13.00 uur te Bunnik. Inclusief lunch met heerlijke broodjes na afloop.

Studiebelasting
De masterclass omvat 2 lesochtenden, een take-home-opdracht (3 uur inclusief voorbereiding, uitvoering, verslaglegging) en een persoonlijk online consult met de trainer (1 uur). Totaal 10 uur.

Accreditatiepunten
Voor de masterclass, de opdracht en het online consult worden 10 accreditatiepunten toegekend.

Kosten: € 395,-; ledenkorting € 120,-; zij betalen € 275,-

Voor eventuele vragen of opmerkingen, kun je een e-mailbericht sturen naar: bureau@lbrt.nl