U bent hier:

Webinar 'Goed (begrijpend) leesonderwijs - de basis' - voorjaar 2024

Nog nooit is er zoveel aandacht voor begrijpend lezen als de laatste tijd. De laatste decennia zijn er voortdurend aanpassingen gedaan in lesmethodes, maar toch blijft de leesmotivatie laag en staan de opbrengsten van het onderwijs in begrijpend lezen staan onder druk. Gelukkig is er veel onderzoek gedaan naar begrijpend lezen en zijn er de laatste jaren veel publicaties en boeken over dit onderwerp verschenen en dat is niet voor niets. Begrijpend lezen is hot!

Maar wat is dan de huidige stand van zaken en waar moet goed onderwijs in (begrijpend) lezen aan voldoen? In het webinar over goed (begrijpend) leesonderwijs lichten we een aantal belangrijke pijlers uit; leesmotivatie, leesstrategieën, rijke teksten, achtergrondkennis en woordenschat. 

Docent: Annemarie Laseur

Annemarie is sinds 2012 werkzaam als remedial teacher. Op dit moment verzorgt ze arrangementen op verschillende basisscholen. Daarnaast traint ze schoolteams met het verbeteren en implementeren van het onderwijs in (begrijpend) lezen en is ze betrokken bij de ontwikkeling van Blink Lezen. 

Accreditatiepunten: 2 punten

Datum: 24 januari 2024

Tijd: 19:30 - 20:30 uur

Kosten: € 25,- | leden krijgen € 10,- korting en betalen € 15,-