U bent hier:

Webinar 'Ralfi & Connect lezen' - najaar 2024

In het boek 'Dyslectische kinderen leren lezen' (Anneke Smits & Tom Braams) worden de interventies Connect- en RALFI lezen besproken. In dit webinar gaan we dieper in op hoe je beide methodieken individueel en in kleine groepjes in kan zetten. Hoe werk je met rijke teksten en zet je dit effectief in in je eigen onderwijspraktijk (leerkrachten, onderwijsassistenten, remedial teachers en intern begeleiders van het (speciaal) basisonderwijs)?

Het programma Connect is gericht op het verbeteren van het klankbewustzijn, de klank-tekenkoppeling en het technisch lezen. In latere fasen van het lezen gaat het om woordherkenning, vloeiendheid en nauwkeurigheid. Komt het lezen van oudere kinderen onvoldoende op gang dan kan je aan de slag met Ralfi (light), hierbij leest een groepje kinderen steeds een relatief moeilijke tekst of ga je aan de slag met uitdagende boeken.
Beide aanpakken zijn een onmisbaar onderdeel van het dyslexieprotocol!

Naast inhoudelijke informatie gaan we praktisch aan de slag. 

Wanneer kies je voor welke interventie?
Hoe werken deze interventies?
Welke teksten kies je voor de verschillende interventies?
Hoe maak je connectrijtjes?

Voorbereiding: 
Welk kinderboek heb je recent gelezen? Leg deze en tenminste twee teksten klaar waarvan jij denkt dat je die kan gebruiken bij kinderen die jij begeleidt. 

Docent: Annemarie Laseur

Annemarie is sinds 2012 werkzaam als remedial teacher. Op dit moment verzorgt ze arrangementen op verschillende basisscholen. Daarnaast traint ze schoolteams met het verbeteren en implementeren van het onderwijs in (begrijpend) lezen en is ze betrokken bij de ontwikkeling van Blink Lezen. 

Datum: 27 november 2024

Tijd: 19:30 tot 21:00

Accreditatie: 2 punten

Kosten:
 
€25,- | Leden van de LBRT krijgen een ledenkorting van €10,- en betalen €15,-.
Nog geen lid? Klik hier om lid te worden.