U bent hier:

Wie zijn we?

De LBRT is de Landelijke Beroepsvereniging voor Remedial Teachers. De vereniging is opgericht voor alle remedial teachers/ gespecialiseerd leerkrachten in zowel het basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs als het beroepsonderwijs. Daarnaast kunnen RT'ers en gespecialiseerd leerkrachten die werkzaam zijn vanuit een eigen praktijk, zich bij ons aansluiten.
De LBRT behartigt de belangen van haar leden en zij kunnen hier terecht voor een zeer brede ondersteuning.

Belangenbehartiging en kwaliteitsbewaking staan hoog in het vaandel. Lid worden van de LBRT kent vele voordelen. Allereerst wordt een lid op de hoogte gehouden van verenigingsnieuws, ontvangt zij up-to-date informatie via de website, het Tijdschrift voor Remedial Teaching dat vijf maal per jaar uitkomt, bijeenkomsten, seminars en cursussen. Ook biedt de LBRT een platform voor onderlinge contacten en kun je genieten van de vele kortingen op materialen en het jaarlijkse onderwijsaanbod in de LBRT Academie.

Kortom: De LBRT is hét klankbord voor iedere remedial teacher. Word direct lid!

Waarom lid worden?

Remedial teachers zijn leraren die werken met leerlingen die achterstanden hebben op het gebied van basisvaardigheden, zoals lezen, schrijven en rekenen. Deze leraren werken meestal met leerlingen met speciale behoeften. Remedial teachers spelen een belangrijke rol spelen in het onderwijssysteem. De vereniging komt op voor haar leden en biedt vele voordelen, waaronder de mogelijkheid om ondersteuning te krijgen en op de hoogte te blijven van het laatste nieuws over onderwijs, methodes en beleidsveranderingen. Het is ook een goede manier om contact te maken met andere remedial teachers en te leren van hun ervaringen. Word direct lid!

LBRT Academie

Ook heeft de LBRT een eigen Academie. Een geweldige manier om op de hoogte te blijven, jezelf te blijven ontwikkelen. Tijdens bijeenkomsten kunnen leden hun professionele ervaring delen, kennis verwerven, zich verdiepen in nieuwe onderwerpen en hun netwerk uitbreiden. 

De LBRT stelt zicht tot doel:

  • de belangen van haar leden te behartigen
  • de kwaliteit van het vak remedial teaching te bewaken
  • de ontwikkelingen van remedial teaching te bevorderen

Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn, Sport (VWS)

Op de site van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) vind je meer informatie over zorg op school, passend onderwijs en andere regelingen voor leerlingen met een ziekte of beperking.

Word direct lid!