U bent hier:

Cursus 'Schrijven van een Onderzoeksverslag & Handelingsplan'

Zie je er tegenop om een goed onderzoeksverslag te schrijven? Worstel je met vragen als; waar begin ik, welke onderzoeksinstrumenten kies ik, wat moet ik precies weten en hoe stel ik goede onderzoeksvragen op? Deze vragen zijn de basis voor een goed onderzoeksverslag. Pas als je gedegen en vooral beargumenteerd onderzoek gedaan hebt, ben je in staat adviezen te geven aan ouders en leerkrachten. Bovendien weet hoe je dit aan kunt pakken in de begeleiding met je leerlingen.

Of misschien worstel je wel met de vervolgvraag: hoe stel ik een helder handelingsplan op? In deze cursus krijg je antwoorden op al deze vragen én word je goed voorbereid op je registratie.

De laatste jaren is de opleiding tot remedial teacher veranderd en wordt er minder aandacht besteed aan het schrijven van een onderzoeksverslag en handelingsplan, één van de basale vaardigheden die een remedial teacher moet beheersen.

Deze cursus helpt je professionaliseren in je beroepspraktijk en heeft als bijkomend voordeel dat je na het volgen in staat bent zelfstandig een casus te schrijven voor de registratie als generalist of specialist.

Docent: Joep van Vugt, Kinder- en jeugdpsycholoog, Onderwijskundige, Remedial teacher

Datum: zaterdag 18 en 25 november 2023 (9.30 – 13.00 uur, inclusief lunch na afloop)

Meld je hier aan