U bent hier:

Webinar Ralfi en Connect lezen

Ralfi en Connect lezen, waarschijnlijk ken je deze interventies wel.

Het programma Connect is gericht op het verbeteren van het klankbewustzijn, de klank-tekenkoppeling en het technisch lezen. In latere fasen van het lezen gaat het om woordherkenning, vloeiendheid en nauwkeurigheid.

Komt het lezen van oudere kinderen onvoldoende op gang dan kan je aan de slag met Ralfi (light), hierbij leest een groepje kinderen steeds een relatief moeilijke tekst of ga je aan de slag met uitdagende boeken. Beide aanpakken zijn een onmisbaar onderdeel van het dyslexieprotocol!

Maar hoe zet je deze methodieken nou op de juiste manier in in je eigen onderwijspraktijk (leerkrachten, onderwijsassistenten, remedial teachers en intern begeleiders van het (speciaal) basisonderwijs)?

Daar gaat ons Webinar Ralfi & Connect lezen op 22 november a.s. over!

Naast inhoudelijke informatie gaat docent Annemarie Laseur ook praktisch met je aan de slag.

  • Wanneer kies je voor welke interventie?
  • Hoe werken deze interventies?
  • Welke teksten kies je voor de verschillende interventies?
  • Hoe maak je connectrijtjes?

Doe je ook mee? Schrijf je hier in!