U bent hier:

Start Cursus 'Eigen praktijk' - najaar 2024

Met de cursus Eigen Praktijk van de LBRT beschik je over alle benodigde informatie om van je eigen praktijk een succes te maken!

Waarom deze cursus?
Heb je de cursus ‘Eigen Praktijk’ afgerond dan heb je een goede basis voor het opzetten en runnen van een eigen praktijk. Je bent in staat een veilig kinddossier op te stellen en weet meer over je eigen doelen, privacy (AVG) en het opzetten van een degelijke administratie, professionalisering en netwerken.

Inhoud
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, waarvan drie online en één intervisie bijeenkomst in Bunnik, met de volgende onderwerpen:

  • 1e bijeenkomst (online): Privacy en AVG
    Er wordt ingegaan op GDPR (General Data Protection Regulation), ofwel de AVG (Algemene Verordening Gegevensverwerking). Hoe ga je om met de basisprincipes ‘privacy by design’ en ‘privacy by default’? Hoe bouw je, binnen die regelgeving, een goed kinddossier op en hoe ga je gegevens uitwisselen?
  • 2e bijeenkomst (online): Administratie
    In deze bijeenkomst komen onderwerpen als tarieven, facturatie, belastingen en verzekeringen aan bod. Hier leer je de basis om niet alleen rt’er maar ook ondernemer te zijn.
  • 3e bijeenkomst (online): De startende rt’er
    In deze bijeenkomst gaat het over jouw professionaliteit als remedial teacher. Hoe profileer je jezelf? Hoe maak je reclame? Hoe communiceer je met instanties, ouders, scholen, leerkrachten, ambulant begeleiders en ga zo maar door. Daarnaast geven wij je tips om het jezelf makkelijker te maken.
  • 4e bijeenkomst (in Bunnik): Intervisie
    De cursus wordt afgesloten met een intervisiebijeenkomst onder begeleiding van de docent. Het doel hierbij is om te leren van elkaar: waar ben je tegenaan gelopen? Heb je al veel klanten of wil het niet zo lukken? Een netwerkbijeenkomst waar je echt met en van anderen kunt leren!

De online bijeenkomsten ‘Privacy & AVG’, ‘Administratie’ & 'De startende RT'er' zijn ook als losse module te volgen.

Doelgroep: 
remedial teachers en onderwijsspecialisten die willen leren hoe zij hun praktijk kunnen starten of verbeteren.

Docenten: 
Miranda Versluis (M SEN)
Miranda Versluis startte haar eigen praktijk negen jaar geleden aan de keukentafel. In het begin klein, met zes kinderen. Inmiddels worden in haar praktijk in Nijkerk tussen de vijftig en zestig sessies per week gegeven. Daarbij gaat het om zowel particuliere klanten als onderwijszorgarrangementen. Vanaf het begin heeft haar man Gerald de administratie gedaan, en sinds enkele jaren hebben ze ook rt’ers in dienst. In deze negen jaar hebben ze kennis opgedaan van regelgeving, het opzetten van een gedegen administratie en het maken van een veilig kinddossier.

Gerald Versluis
Gerald werkt ruim 20 jaar in de ICT, vooral op het gebied van infrastructuur, databases en beveiliging. De vertaling van normen, standaarden en wetgeving (zoals de AVG) naar procedures en werkprocessen is daarbij dagelijkse kost. In een vorige baan werkte hij aan de implementatie en ondersteuning van een branchespecifiek boekhoudpakket. Naast deze fulltimebaan doet hij de administratie en de AVG voor de praktijk.

Data:

  • Maandag 30 september van 19:30-21:00 (online)
  • Maandag 14 oktober van 19:30-21:00 (online)
  • Maandag 12 oktober van 19:30-21:00 (online)
  • Maandag 11 november van 17:00-20:00 (Bunnik)

Op maandag 31 maart staat vanaf 16:45 de koffie klaar en er worden lekkere broodjes in de pauze verzorgt

Studiebelasting:
De cursus omvat 4 lesavonden. In totaal bevat de cursus 8 uren studiebelasting.

Lesmateriaal:
Het lesmateriaal (reader) is geschreven door Miranda en Gerald Versluis. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. De vakontwikkelingen zijn up-to-date, hierdoor heb je altijd de meest actuele kennis in huis.

Accreditatie:
In het kader van de LBRT herregistratie zijn 10 accreditatiepunten toegekend bij volledige deelname aan de cursus.
Certificaten worden binnen 3 weken na voltooiing van de cursus verstuurd. 

Kosten: 
Normale prijs is € 295,-| LBRT Leden ontvangen € 100,- korting en betalen € 195,-
Nog geen lid? Klik hier om lid te worden. 

Voor eventuele vragen of opmerkingen, kun je een e-mailbericht sturen naar: bureau@lbrt.nl