U bent hier:

Start Cursus 'Eigen praktijk' - najaar 2024

Cursus 'Eigen praktijk'
Met de cursus Eigen Praktijk van de LBRT beschik je over alle benodigde informatie om van je eigen praktijk een succes te maken!

Cursus ‘Eigen Praktijk’
Je hebt een droom, ambitie en wil graag een eigen remedial teaching praktijk starten?
Daar komt heel wat bij kijken. Je moet immers je administratie en de boekhouding verzorgen, je zaak bekendheid geven enzovoorts.
Kortom, de stap naar een eigen praktijk brengt veel zaken met zich mee die geregeld moeten worden. De LBRT start vanaf 2 september 2024 de cursus ‘Eigen Praktijk’ waarin deze belangrijke zaken aan bod komen.

Inhoud
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten, waarvan drie online en één intervisie bijeenkomst in Bunnik, met de volgende onderwerpen:

Eerste bijeenkomst (online): Privacy en AVG
Er wordt ingegaan op GDPR (General Data Protection Regulation), ofwel de AVG (Algemene Verordening Gegevensverwerking). Hoe ga je om met de basisprincipes ‘privacy by design’ en ‘privacy by default’? Hoe bouw je, binnen die regelgeving, een goed kinddossier op en hoe ga je gegevens uitwisselen?

Tweede bijeenkomst (online) : Administratie
In deze bijeenkomst komen onderwerpen als tarieven, facturatie, belastingen en verzekeringen aan bod. Hier leer je de basis om niet alleen rt’er maar ook ondernemer te zijn.

Derde bijeenkomst (online): De startende rt’er
In deze bijeenkomst gaat het over jouw professionaliteit als remedial teacher. Hoe profileer je jezelf? Hoe maak je reclame? Hoe communiceer je met instanties, ouders, scholen, leerkrachten, ambulant begeleiders en ga zo maar door. Daarnaast geven wij je tips om het jezelf makkelijker te maken.

De intervisie bijeenkomst (in Bunnik)
De cursus wordt afgesloten met een intervisiebijeenkomst onder begeleiding  van de docent, inclusief een gezamenlijke maaltijd met heerlijke broodjes. De bijeenkomst vindt enkele weken na de online bijeenkomsten plaats. Het doel hierbij is om te leren van elkaar: waar ben je tegenaan gelopen? Heb je al veel klanten of wil het niet zo lukken? Een netwerkbijeenkomst waar je echt met en van anderen kunt leren!

De online bijeenkomsten ‘Privacy & AVG’, ‘Administratie’ & 'De startende RT'er' zijn ook als losse module te volgen.  

Waarom deze cursus?
Heb je de cursus ‘Eigen Praktijk’ afgerond dan heb je een goede basis voor het opzetten en runnen van een eigen praktijk. Je bent in staat een veilig kinddossier op te stellen en weet meer over je eigen doelen, privacy (AVG) en het opzetten van een degelijke administratie, professionalisering en netwerken.

Lesmateriaal
Het lesmateriaal (reader) is geschreven door Miranda en Gerald Versluis. Je krijgt de informatie stapsgewijs aangeboden, zodat je de lesstof gemakkelijk kunt opnemen en onthouden. De vakontwikkelingen zijn up-to-date, hierdoor heb je altijd de meest actuele kennis in huis.

Docenten
Miranda Versluis (M SEN)
Miranda Versluis startte haar eigen praktijk negen jaar geleden aan de keukentafel. In het begin klein, met zes kinderen. Inmiddels worden in haar praktijk in Nijkerk tussen de vijftig en zestig sessies per week gegeven. Daarbij gaat het om zowel particuliere klanten als onderwijszorgarrangementen. Vanaf het begin heeft haar man Gerald de administratie gedaan, en sinds enkele jaren hebben ze ook rt’ers in dienst. In deze negen jaar hebben ze kennis opgedaan van regelgeving, het opzetten van een gedegen administratie en het maken van een veilig kinddossier. Daarbij zijn uiteraard de nodige wetswijzigingen aan de orde geweest, waarvan de AVG de meest ingrijpende is. Scholen en ouders verwachten dat je als rt’er met een eigen praktijk vooroploopt als het gaat om alle ontwikkelingen op het gebied van Remedial Teaching. Miranda blijft daarom kennis vergaren, niet alleen op de taak als rt’er maar ook als ondernemer.

Gerald Versluis
Gerald werkt ruim 20 jaar in de ICT, vooral op het gebied van infrastructuur, databases en beveiliging. De vertaling van normen, standaarden en wetgeving (zoals de AVG) naar procedures en werkprocessen is daarbij dagelijkse kost. In een vorige baan werkte hij aan de implementatie en ondersteuning van een branchespecifiek boekhoudpakket. Naast deze fulltime baan doet hij de administratie en de AVG voor de praktijk.

Cursusdata:
Online bijeenkomsten: maandagen 30 september, 14 en 21 oktober 2024 (19.30-21.00 uur)
Intervisiebijeenkomst: maandag 11 november 2024 te Bunnik (17.00-20.00 uur)

Kosten:             
Normale prijs is € 295,- , / LBRT Leden ontvangen € 100,- korting en betalen € 195,-

Accreditatiepunten:
10

De online bijeenkomsten over ‘Privacy en AVG’ ,‘Administratie’ en 'De startende RT'er' zijn ook als losse modules te volgen.
Kosten per module: normale prijs € 85,- / leden krijgen € 25,- korting. Inschrijven voor losse modules kan niet via dit evenement, hiervoor ga je terug naar de agenda en zoek de losse online cursus die je wilt volgen op en gebuik je daar de inschrijfknop.

Voor eventuele vragen of opmerkingen, kun je een e-mailbericht sturen naar: bureau@lbrt.nl